Ingredienser

10,000 kg Grisekød (16-18% fedt)

2,000 kg Varm suppe (afkog fra grisekødet)

0,450 kg Sylteblanding FB

0,080 kg Nitritsalt (DK40018)

12.53 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

HJEMMELAVET SYLTE

Opskriftnr: 34-0010

Fremstilling
Grisekødet skæres i mindre stykker og forsaltes natten over med nitritsalt.

Efter endt saltning koges det forsaltede kød ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Anvend 6,000 kg vand.

Kødet skæres i passende ternstørrelse (evt. på lynhakker).

Suppen sies, afvejes (2 l) og bringes i kog.

Sylteblanding FB tilsættes under kraftig omrøring.

Det kogte kød og suppen blandes.

Hældes i forme.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg med sennep og rødbeder til diverse brødtyper.

Ingredienser:
Grisekød 80%, suppe (afkog fra kødet), gelatine (grise), salt, dextrose, LAKTOSE peber, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top