Ingredienser

4,000 kg Oksekød (3-6% fedt)

4,000 kg Svinekød (3-6% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/svær

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse (I96090)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Chili rød med frø, knust (E9770)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Cayennepeber, Pulver

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.766 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHILISPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0220

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Italiensk Spegepølse og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 4-5 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm. Saltet, Cayennepeber, og Chili, knust, tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki kal. 60/50 cm, rød/sort elastisk gitternet (87411).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:Svinekød 59 g, oksekød 45 g, spæk 9 g, salt, krydderier (chili, cayennepeber, paprika, peber, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top