Ingredienser

4,000 kg Svinekød (18-20% fedt)

2,000 kg Brystflæsk u/svær og ben

2,000 kg Isvand

2,000 kg Snitter u/svær

0,400 kg Mandelsplitter

0,100 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,030 kg Profrisk EU

10.8 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE MED PAPRIKA OG MANDLER

Opskriftnr: 27-0321

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Brystflæsk hakkes igennem 5 mm hulskiven.

Svinekød (18-20% fedt) kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud, tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU, Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy samt det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Det hakkede brystflæsk og Mandelsplitter tilsættes og der mixes til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Stoppes i Svinetarm kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt. 
Svinekød 67%, svinekødssnitter 14%, vand, MANDLER 4%, salt, krydderier (paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidløg), hydrolyseret vegetabilsk protein, dextrose, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 300, E 316), konserveringsmidler (E 262, E 250), krydderiekstrakter. I naturtarm.