Ingredienser

9,320 kg Brystflæsk u/svær og ben

0,500 kg Rødvin, økologisk

0,150 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,150 kg Nitritsalt (DK40011)

0,050 kg Dextrose

0,030 kg Peber, Hvid, Hel

0,010 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)

0,010 kg Rowu Ferm Fermento

10.22 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LUFTTØRRET ITALIENSK INSP. PANCETTA

Opskriftnr: 59-0034

Fremstilling
Alle ingredienser blandes godt sammen.

Det tilskårne brystflæsk saltes i vakuumposer.

1 stk. i hver sammen med de øvrige ingredienser.

Vakuumposerne med indhold lægges i rum ved ca. 10°C i 14-16 dage, hvor de vendes og masseres 2 gange om ugen (Må ikke blive mælkehvid i lagen).

Kødet tages ud af poserne og skylles med koldt vand, hvorefter baconen stroppes op (2 steder).

Rygning
Hænges til tørring i tørt rum med træk i 2-4 uger (Skal være godt tørt).

Vakuumpakkes og lægges i kølerum 1-6 mdr.

Pakkes ud og hænges til tørring 1 døgn.

Ryges ved 16-18°C til den ønskede farve og smag er opnået.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Brystflæsk 114 g, rødvin, salt, krydderier (peber, hvidløg), LAKTOSE, starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).