Ingredienser

4,000 kg Svinefilet

0,120 kg Tirolese

0,080 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Rå Schinkat R

0,030 kg Dekora®Gyros

4.31 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GYROS KRYDRET SPEGET SVINEFILET

Opskriftnr: 59-0026

Fremstilling
Svinefileten gnides grundigt med krydderiblandingerne, Rå Schinkat R og Nitritsaltet.

Modning/rygning
Svinefileten lægges på køl i 5 dage, hvor man vender og gnider kødet hver 2. dag.

Filet og overskydende krydderi vakummeres og lægges på køl i 7 dage, hvor man vender kødet hver 2. dag.

Svinefileten modner herefter 7 dage, afvaskes i koldt vand, hvorefter den koldryges indtil ønsket smag og farve.

Kan evt. eftermodnes til ønsket fasthed.

Serveringsforslag
Kødet skæres i tynde skiver på pålægsmaskine og anvendes i burgerbolle eller som forret med honningmelon.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinefilet 133 g, salt, krydderier (peber, allehånde, persille, oregano, enebær, koriander, paprika, løg, ingefær, SELLERI, hvidløg, kanel, basilikum, merian), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein,  smagsforstærker (E 621), antioxidant (E 301), konserveringsmidler (E 252, E 250).