
Ingredienser
5,500 kg Isvand
4,900 kg Svinekød (10-12% fedt)
2,900 kg Oksekød (8-10% fedt)
2,000 kg Spæk u/svær
1,600 kg Cervelatpølse FB
0,150 kg Nitritsalt (DK40011)
17.05 kg
Læg varer i kurv
CERVELATPØLSE
Opskriftnr: 21-0054
Fremstilling
Kødet blandes og hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.
Spækket hakkes igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.
Kødet lynes nogle omgange, hvorefter alt saltet, Cervelatpølse FB og 4/5 af isvandet tilsættes.
Der lynes til god binding er opnået.
Tilsæt til sidst det forhakkede spæk samt resten af isvandet, og det hele lynes fint ud.
Sluttemperatur ca. 12-14°C.
Stopning
Stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.
Kogning
Koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Svinekød 36%, vand, oksekød 17%, svinespæk, HVEDEMEL, kartoffelstivelse, MÆLKEPROTEIN, krydderier (løg, peber, muskat, koriander, ingefær), salt, dextrose, stabilisator (E 451), LAKTOSE, antioxidanter (E 330, E 316), hydrolyseret vegetabilsk protein, farvestof (E 120), konserveringsmiddel (E 250).