Ingredienser

5,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

5,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

1,500 kg Isvand

1,000 kg Mørkt Øl

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Superbinder til Rullepølse og Pølsemageri

0,050 kg Ramsløg, Skåret

0,030 kg Profrisk EU

13.63 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE MED ØL OG RAMSLØG

Opskriftnr: 27-0395

Fremstilling
Svine- og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet, Frankfurterblanding FB nr. 563, Superbinder til Rullepølse og Pølsemageri og isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes det hakkede svinekød, Profrisk EU og øllet.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Ramsløg tilsættes ved de sidste par omgange.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 40%, oksekød 40%, øl (indeholder MALT) 8%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, salt, krydderier (ramsløg, peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), svineprotein, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.