Ingredienser

3,500 kg Oksekød (3-6% fedt)

3,500 kg Spæk u/svær

2,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

1,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse

0,300 kg Tomater, soltørrede

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Hvidløgsflager 10 mm.

10.93 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

ITALIENSK SALAMI M/TOMATER

Opskriftnr: 13-0250

Fremstilling
Det frosne spæk lynes til 2 mm, derefter tilsættes det frosne svinekød, oksekød (8-10% fedt) og RFB Italiensk Spegepølse.

Det lynes ned til 3-4 mm. hvorefter man tilsætter det hakkede oksekød (3-6% fedt) og alt saltet, som lynes til 2 mm.

Ibland til sidst de soltørrede tomater og Hvidløgsflager.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 60/50, rød/hvid eller anden valgfri røgbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Oksekød 50 g, spæk 33 g, svinekød 28 g, salt 3,3 g, soltørrede tomater 3,3 g, krydderier (hvidløg, paprika, peber), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).