Ingredienser

3,000 kg Afsværede snitter/bugstrimler

3,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

3,000 kg Svinelever, afpudset

1,000 kg Varm suppe

0,500 kg Dekora®Svampe Tranebær

0,420 kg Fransk Krydderurtepaté FB

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

11.12 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KRYDDERURTEPATE MED SVAMPE TRANEBÆR

Opskriftnr: 33-0119

Fremstilling
Snitter, fedtafpuds og kød koges mørt.

Leveren vandes ud og hakkes på 3 mm hulskiven.

Det kogte kød/snitter/fedtafpuds hakkes på 5 mm hulskiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.

Til sidst tilsættes det hakkede lever.

Der lynes til den ønskede finhed er opnået.

Den afvejede mængde Dekora Svampe Tranebær køres med de sidste omgange.

Patemassen fyldes i Flexi-boxe og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og Patesky (I07800).

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på friskbagt brød.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 9% af det færdige produkt.
Svinekød 37%, svinelever 30%, svinekødssnitter, suppe (afkog fra kød og fedt), tørrede tranebær 4%, salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose, krydderier (paprika, løg, merian, SENNEP, SELLERI), tørrede svampe (champignon, Karl Johan, kantareller), kartoffelstivelse, ærtefibre, gærekstrakt, konserveringsmiddel (E 250).